Fietsen in de Achterhoek

Wanneer we de achterhoek nemen met zijn afwisselende landschap en vele fietsroutes is het momenteel bij uitstek een unieke ervaring. Naast de prachtige natuur en uitstekende fietspaden zijn er ook erg veel fietsroutes te vinden in de achterhoek. Of het nu om recreatief fietsen gaat of juist sportief fietsen er is voor eenieder wel een mooie fietsroute te vinden. Vanwege de hoeveelheid bossen is er voor de mountainbikers veel afwisseling en voor de wielrenner zijn er door de natuurgebieden veel speciale fietsroutes.

Recreatieve fietsroutes

anwb fietskaart achterhoekOm direct een begin te maken met een mooie fietsroute in de achterhoek zijn er verschillende manieren om de juiste route voor u inzichtelijk te maken. Zo is er de ANWB fietskaart van de Achterhoek waarmee je vrij gedetailleerd plezierige fietstochten kunt vinden. Maar ook gedetailleerde informatie over het soort fietspaden, knooppunten, straatnamen maken deze kaarten onmisbaar voor de recreatieve fietser. Bovendien heeft u direct ook inzicht in mogelijke locaties voor fietsverhuur, campings en toeristische attracties.

Racefiets routes

Natuurlijk zijn er ook veel verschillende routes waar u met de racefiets gebruik van kunt maken. Natuurlijk kunt u ook zelfstandig deze routes uitstippelen met de ANWB fietskaart maar tegenwoordig zijn er ook veel routes die worden gedeeld onder racefietsers. Bekijk gerust eens de verschillende fietsroutes van fietsnetwerk.nl waar je ook direct een handige App voor je iphone of Android telefoon kunt installeren.

Mountainbike routes

Wanneer u in het bezit bent van een mountainbike en in de achterhoek een mooie route wilt gaan fietsen dan adviseren we u om gebruik te maken van de website MTBroutes.nl. Op deze website vindt u veel informatie over de verschillende mountainbike routes in de achterhoek. Naast een gedetailleerde route ook vaak extra informatie voor fietsverhuur en beschrijving van de gehele route. Ook zijn er vaak handige GPS tracking bestanden te downloaden die u direct kunt inladen in uw eigen GPS waardoor het navigeren nog eenvoudiger wordt. Let ook op dat vaak om de route te mogen rijden een vergunning nodig is. Zo een jaarvergunning voor mountainbikers kost 12,00 Euro.

Wilt u wellicht wandelen in de achterhoek? Bekijk dan ook hier de leukste routes.