Hardlopen in de achterhoek

Voor wie regelmatig aan hardlopen doet is het de moeite waard om ook eens een hardloopwedstrijd in de achterhoek in te plannen. Er zijn verschillende soorten wedstrijden en afstanden. Maar vaak zijn deze wedstrijden wel in een mooie bosrijke omgeving met veel zuurstof en natuurlijk ook lastige omstandigheden. Ook voor wie regelmatig een rondje aan het joggen is kan een wedstrijd een leuke aanvulling zijn op de wekelijkste trainingen en bovendien kun je direct ook zien hoe het met je conditie zit bij een echte wedstrijd.

Er zijn jaarlijks verschillende hardloopwedstrijden in de achterhoek. Hierbij de meest bekende voor jou op een rijtje.

  • Maron Achterhoek Run,
  • Herfstloop in Babberich,
  • Kaak Kanonsloop in Groenlo,
  • Lochem Trail in Lochem,
  • Blubberrun in Linde,
  • Boekeldercross in Aalten,
  • Grote Veldloop in Vorden,
  • Pingelloop in Haaksbergen,
  • Herfstrun in Beek,
  • Montferlandrun in s-Heerenberg.

Goed voorbereid meedoen aan de wedstrijd

Wanneer je besluit aan een hardloopwedstrijd mee te doen zul je wel goed voorbereid moeten zijn. Wanneer je nog nauwelijks heb getraind en denkt dat kan ik wel even doen zo een wedstrijd zul je snel van de koude kermis terugkomen. Wanneer je bijvoorbeeld een 5Km wedstrijd mee wilt doen moet je wel minimaal een half uurtje in de benen hebben zitten.

Ook is het belangrijk om naast je trainingen ter voorbereiding voor een loopwedstrijd ook je materiaal aan te passen. Loop wel op goede hardloopschoenen en gebruik een goed sporthorloge die je hartslag goed in de gaten houdt. Veel hardlopers zullen in de wedstrijd snel te hard lopen en zich hierdoor snel overbelasten. Wanneer je meer op je hartslagdrempels loopt zal dit veel beter gaan. Voor meer informatie kijk gerust hier naar de beste sporthorloges van 2019.

Drink op tijd

Wanneer je een wedstrijd gaat beginnen is het belangrijk dat je al ruimschoots voor de wedstrijd voldoende vocht hebt ingenomen. Maar ook tijdens de wedstrijd is het belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Je verliest behoorlijk veel vocht en zeker bij langere afstanden is het aanvullen van de vochtbalans bepalend voor je prestatie. Bovendien zal je minder snel last krijgen van blessures omdat afvalstoffen op deze manier ook beter worden afgevoerd. Drink dus altijd op plekken waar dit ook wordt aangeboden tijdens de wedstrijd.

Verken het parcours

Veel hardlopers komen wat eerder naar een wedstrijd of zoeken op voorhand uit welk parcours wordt afgelegd. Wanneer je de mogelijkheid hebt dan is het zeker verstandig om het parcours van te voren even te fietsen of te rijden. Het is dan tijdens de wedstrijd wat meer bekend en hier gebruik je vaak de kracht van de herkenning om ook precies te weten wat nog gaat komen. Niet alleen voor ervaren hardlopers maar zeker ook voor beginnende kan dit een handige voorbereiding zijn.

Tot slot is het natuurlijk het leukste om met meerdere vrienden deel te nemen aan een wedstrijd. Je hebt dan een gemeenschappelijk doel en kun je elkaar stimuleren. Wanneer je dus met je trainingsmaatjes of loopgroepje aan een wedstrijdje wilt deelnemen schroom dan niet om een leuke wedstrijd in de achterhoek in te plannen.

Op zoek naar bedrijfsfotografie in Doetinchem?

We kennen velen soorten bedrijfsfotografie. Bedrijfsfotografie is een goede manier om je producten, werknemers, panden of diensten te visualiseren voor allerlei doeleinden. Voor sommigen is jouw productieproces misschien niet even normaal als dat jij het beschouwt. Er kunnen dus hele mooie beelden uitkomen zonder dat je het verwacht had. Het blijkt dat klanten graag een kijkje achter de schermen nemen. Of dit om productie, medewerkers of interieur gaat verschilt per bedrijf. Maar overkoepelend vinden klanten het altijd leuk om achter de schermen te kijken.

Doeleinden van bedrijfsfotografie

Met behulp van bedrijfsfoto’s is het makkelijk om een gezicht te creëren van je bedrijf. Op deze manier kan je makkelijk, en snel een uitstekende impressie neerzetten en dit wekt vertrouwen op bij je (potentiële klanten). Met behulp van prachtige bedrijfsfoto’s kun jij vertellen waar de kwaliteiten van het bedrijf liggen op een subtiele manier. De meeste bedrijven koppelen bedrijfsfotografie direct aan beeldmateriaal voor op de website. Maar deze foto’s zijn ook te gebruiken voor een pitch, of een presentatie. Hier staan ze ijzersterk. Denk aan het schrijven van nieuwsartikelen met je eigen foto’s erbij. Er zijn talloze mogelijkheden om goede, en mooie foto’s juist te gebruiken voor allerlei soorten doeleinden. 

Joppe Fotografie

Joppe Fotografie is al jarenlang gespecialiseerd in het maken van diverse soorten foto’s. Zo ook Bedrijfsfotografie. Joppe opereert door heel Nederland en heeft een speciale manier van werken. Joppe werkt volgens een thematiek waarbij praten met de klanten hoog in het vaandel staat. Ze vindt dat alleen op deze manier je écht kan achterhalen wat de klant precies wilt. Wanneer je dit hebt vastgesteld kan er samen overlegd worden over de invulling hiervan. Het is voor haar erg belangrijk maatwerk te leveren, aangezien ze goed begrijpt dat elke klant anders is. En elke klant ervaart het proces ook net een beetje anders. Voor meer informatie kan je kijken op de website van Joppe Fotografie. 

De Kommensaal: daar komt de bruid!

trouwen

Ben je al op je knieën gegaan of heb je al je ja-woord gegeven, dan kan de voorpret van jullie trouwdag beginnen. Een van de eerste dingen die er geregeld moet worden is het vaststellen van een trouwdatum en een locatie. En over dat laatste wil ik het even met je hebben. Want waarschijnlijk zie je al snel de bomen door het bos niet meer. Locaties genoeg zal je denken, maar waar zit nou die ene, speciale locatie waar jij van droomt? In Lathum! Aan de Lathumse plas, aan de rand van het pittoreske plaatsje Lathum.
“De Kommensaal: daar komt de bruid!” verder lezen

Restaurant Bij Welling Duiven geopend

restaurant duiven

Onlangs is er een nieuw leuk restaurant bij Welling Duiven geopend in het centrum van het gezellige dorp Duiven. Het van origine dorpje heeft vele gezellige winkeltjes op een nieuw en gerenoveerd dorpscentrum. Met een centrale ligging aan de IJssel kunt u hier volop in de directe omgeving genieten van natuur en folklore. Duiven ligt tussen Arnhem en Zevenaar langs de A12 naar Duitsland, maar ook op steenworp afstand van Arnhem. Er zijn dus zeker veel mogelijkheden voor ontspanning en plezier. Grand café bij Welling Duiven is een plek om even heerlijk te lunchen en te genieten van de omgeving van Duiven.
“Restaurant Bij Welling Duiven geopend” verder lezen