Wandelen in de achterhoek

De achterhoek is bij uitstek een gebied in Nederland die erg in trek is bij wandelaars. Met een zeer afwisselend gebied waar naast heuvels ook veel rivieren met uiterwaarden en natuurgebieden. Er zijn veel bossen met hei en zandverstuivingen. Ook kunt u verschillende pittoreske dorpjes bezoeken met bijzondere historische bezienswaardigheden als kastelen en boerderijen.

Wandelkaarten

Voordat u een wandelroute wilt gaan uitzoeken is het belangrijk dat u een goede wandelkaart meeneemt. Wij adviseren de wandelroutes die via staatsbosbeheer zijn uitgestippeld. Op de website vindt u naast de wandelkaarten voor een gedeelte van de achterhoek aan te schaffen ook de mogelijkheid om deze direct via Google maps te activeren op uw favoriete mobiele telefoon of tablet. Hierdoor heeft u altijd een handige GPS bij de hand. Ook kunt u overigens op de website van wandelen123 direct uw wandelroute selecteren en deze vervolgens downloaden en of delen.

Wanneer u nog meer informatie wilt over de wandelroutes in een speciaal gebied dan kunt u zeker ook altijd contact opnemen met een VVV kantoor in de achterhoek. Hier kun je ook altijd een wandelkaart kopen maar vaak ook nog veel meer informatie vinden over regionale bezienswaardigheden.

Wandelkaarten online bestellen

Wanneer u tegen een kleine betaling ook een wandelroute wilt gaan volgen is het ook mogelijk om eens een kijkje te nemen op de website van Abellife.nl. Hier kunt u een gratis app voor uw mobiele telefoon downloaden en direct een speciale route in de achterhoek downloaden tegen een kleine betaling.

Kies je favoriete route

In de Achterhoek zijn 150 locaties van waaruit u een wandeltocht kunt beginnen. Deze startpunten zijn goed aangegeven en de wandelroute is hierbij onderweg ook goed aangegeven. Ook is het mogelijk om de verschillende routes te combineren om zo een favoriete plek of attractie te combineren in uw wandeltocht. Deze combinaties kunt u tijdens de wandelroute herkennen aan een paal met een rood bordje. Hier stat een nummer op die je ook op de wandelkaart kunt terugvinden. Hierdoor heeft u altijd direct zicht op de gehele wandelroute. Bekijk ook gerust eens onze fietsroutes.

Wandeluitrusting

Ook voor het wandelen is het handig wanneer u de juiste wandeluitrusting heeft. Naast natuurlijk een paar goede schoenen is het belangrijk om ook vocht afstotend of ademend materiaal te gebruiken waardoor je het niet snel warm krijgt. Ook de bepakking is belangrijk en kies hierbij altijd voor een goede rugzak om alle reisbenodigdheden mee te nemen.

Tip: Kijk gerust een hier op de website voor een goede rugzak of reistas.

wandelroute achterhoek